Intesa SanPaolo a avut in 2006 un profit net de patru miliarde de euro, care include costurile fuzionarii si integrarii, potrivit bilantului financiar anual al bancii.

Venitul net al grupului financiar-bancar pe 2006 fara costurile fuziunii si integrarii a fost de 5,29 miliarde euro.

Profitul net consolidat din 2006 al bancii SanPaolo IMI a fost de 2,1 miliarde euro, in crestere cu 8,3% fata de profitul net consolidat inregistrat de banca in 2005.

Banca Intesa a avut in 2006 un venit net consolidat de 2,5 miliarde euro, in scadere cu 15,4% fata de suma de trei miliarde euro care a reprezentat castigul bancii din anul anterior.

Actionarii bancilor italiene Intesa si Sanpaolo IMI au aprobat, la 3 decembrie 2006, fuziunea acestora, prin care s-a creat a sasea cea mai mare banca europeana, cu o valoare de piata de aproximativ 70 de miliarde de euro.

Grupul bancar-financiar este prezent in Romania prin subsidiara Sanpaolo IMI Bank Romania.

Sanpaolo IMI Bank Romania a aparut sub actuala denumire si forma de organizare ca o urmare a fuziunii din 2002 dintre Grupul Cardine si Grupul SanPaolo IMI, Cardine fiind la momentul fuziunii actionarul majoritar al West Bank (banca infiintata in anul 1996 in Arad si care a reprezentat structura pe care s-a dezvoltat SANPAOLO IMI BANK ROMANIA).

In august 2003, Banca Nationala a Romaniei a avizat propunerea Consiliului de Administratie al West Bank Arad privind schimbarea denumirii in Sanpaolo IMI Bank Romania. Schimbarea oficiala a denumirii bancii oradene a avut loc pe 15 octombrie 2003.

Profitul net al Sanpaolo Imi Bank Romania a crescut pana la 8,2 milioane euro la sfarsitul anului trecut, cu 95% mai mult decat la finele lui 2005, iar activele bancii au inregistrat o crestere de 63,2% in aceeasi perioada, pana la 327,8 milioane euro, a anuntat, la 18 ianuarie, banca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri