Arcelor Mittal si Nippon Steel Corp au cazut de acord sa isi majoreze capacitatea de productie de la uzina detinuta in comun in Statele Unite ale Americii, a anuntat luni cotidianul nipon de afaceri Nikkei, citat de NewsIn.

Sefii celor doua grupuri, Lakshmi Mittal si Akio Mimura, au cazut de acord sa isi extinda colaborarea si in alte sectoare in afara de compania cu capital mixt din Statele Unite ale Americii, cu ocazia unei intruniri de la sfarsitul saptamanii trecute din New Dehli, a anuntat cotidianul nipon.

Cele doua companii intentioneaza sa dubleze capacitatea de productie a uzinei din Indiana, ce se ridica momentan la 500.000 tone pe an, costul acestei investitii urmand a fi de 30 miliarde yeni (254 milioane dolari) pentru a veni in intampinarea cererii substantiale de otel a producatorilor niponi de automobile precum Toyota Motor Corp. si Honda Motor Co, a precizat Nikkei.

Conform acestui cotidian, presedintele Arcelor Mittal, Lakshmi Mittal, a declarat ca nu planuieste lansarea niciunei oferte de preluare in Japonia.

Nikkei a afirmat ca cele doua grupuri siderurgice, ce ocupa locul 1 (Arcelor Mittal), respectiv 2 (Nipon Steel) in clasamentul mondial al producatorilor de otel, analizeaza posibilitatea unor colaborari in alte regiuni in afara de SUA si Europa.

Nipon Steel a furnizat otel producatorilor de automobile din Europa prin intermediul grupului Arcelor. Grupul siderurgic nipon a beneficiat cel mai mult de pe urma vanzarilor substantiale pe plan global ale automobilelor japoneze.