Elicopterul de 1,8 kilograme, numit Ingenuity, trebuia să se ridice de la sol pentru cel mai lung zbor al său, după trei succese înregistrate. Însă zborul nu a mai avut loc.

Controlorii de zbor al NASA din California vor reîncerca ridicarea de la sol a elicopterului pe 30 aprilie, potrivit USNews.com.

Sursa video: Youtube

Primul zbor a Ingenuity a avut loc pe 19 aprilie, fiind primul devenind prima aeronavă cu propulsie care a urcat pe o altă planetă, după ce observatorii au reparat o eroare de soft.

Managerii de proiect au susținut că soluția va funcționa în 85% din cazuri. După trei succese remarcabile, Ingenuity nu a reușit să se ridice de la sol pe 29 aprilie.

Echipa elicopterului are termen până la începutul săptămânii viitoare pentru a testa ingeniozitatea pe cerul marțian. Sunt planificate încă două zboruri înainte ca roverul Perseverență al NASA să înceapă misiunea sa principală: căutarea semnelor vieții trecute în stâncile marțiene.

Roverul va colecta probe de bază și le va pune deoparte pentru ridicarea de către o viitoare ambarcațiune robotică, pentru o eventuală întoarcere pe Pământ. Perseverența și ingeniozitatea au ajuns pe Marte pe 18 februarie, aterizând într-o veche deltă a râului.

Sursa foto: NASA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri