Rusia a anunţat vineri sancţiuni împotriva a opt responsabili europeni, inclusiv preşedintele Parlamentului European, ca represalii după cele instituite de UE în martie, pe fondul reînnoirii tensiunilor dintre Moscova şi Occident, relatează Agerpres.

„Uniunea Europeană îşi continuă politica de măsuri restrictive unilaterale ilegale ce vizează cetăţeni şi organizaţii ruse", a declarat diplomaţia rusă într-un comunicat, precizând că opt responsabili europeni, inclusiv preşedintele Parlamentului European David Maria Sassoli şi procurorul Berlinului Jorg Raupach, au interdicţie de a intra în Rusia.

Rusia răspunde astfel în special la sancţiunile impuse de UE la 2 şi 22 martie unor înalţi responsabili ruşi, acte care vizează, consideră Moscova, "lansarea unei provocări deschise faţă de independenţa politicii interne şi externe ruse".

Pe 2 martie, Uniunea Europeană şi-a anunţat decizia de a impune măsuri restrictive împotriva a patru ruşi responsabili, potrivit UE, de încălcări grave ale drepturilor omului, inclusiv arestări şi detenţii arbitrare, precum şi pentru reprimarea masivă şi sistematică a libertăţii de întrunire paşnică în Rusia.

Aceste măsuri au inclus interdicţia de intrare pe teritoriul UE şi îngheţarea activelor acestor înalţi responsabili, printre care şeful Comitetului de Investigaţii rus Aleksandr Bastrîkin şi procurorul general Igor Krasnov.

La 22 martie, Consiliul UE a decis să introducă măsuri restrictive împotriva celor responsabili de încălcări grave ale drepturilor omului în diferite ţări ale lumii, în special pentru tortură şi represiune contra persoanelor LGBT şi opozanţilor politici în Cecenia, republică în Caucazul rus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri