Aeroportul din Londra a devenit primul din lume care este controlat complet de un turn digital. Toate zborurile sunt ghidate de către controlori care sunt relocați la mai mult de 70 de mile distanță de Hampshire.

Un turn înalt de 50 de metri, complet digital, a fost construit la aeroport, având 14 camere de înaltă definiție și două camere capabile de panoramare, înclinare și zoom, scrie metro.co.uk.

Un flux live de imagini și audio de la aerodrom, plus informații radar, sunt transmise printr-o rețea subterană de fibră optică către o cameră de control din baza Swanwick a furnizorului de control al traficului aerian Nats, unde sunt afișate pe cele 14 ecrane.

Imaginea panoramică în mișcare poate fi suprapusă cu date precum indicatoarele de apel ale aeronavelor, altitudinea și viteza, precum și cu informațiile meteo. În mod tradițional, controlorii de trafic aerian stau într-un turn cu vedere la pistă.

Sursa Video: Youtube

Directorul aeroportului a precizat că sistemul digital va împiedica cu mai multă precizie un eventual accident pe pistă.

”Sistemul îmbunătățește capacitatea controlorului de a accesa informații și de a preveni anumite situații neplăcute. În plus, acesta este viitorul. Cât despre atacuri cibernetice, sistemul este bine pus la punct, fiind dificil de spart”, a spus Jonathan Astill, directorul aeroportului.

Autoritățile britanice sunt de părere că noua tehnologie îi va putea ajuta cu zborurile care, până acum, erau amânate sau anulate din cauza lipsei de vizibilitate. Sistemul digital de la aeroport a fost dezvoltat de Saab Digital Air Traffic Solutions și a fost testat în aeroporturile suedeze. Construcția turnului a fost finalizată în 2019, fiind pus în funcțiune la începutul anului. Deși este pandemie, iar activitatea aeroportului este redusă, autoritățile susțin că sistemul va funcționa și când zborurile vor la capacitate maximă.

London City has become the world’s first major airport fully controlled remotely via a digital tower. All flights are being guided to take-off or land by controllers who have relocated more than 70 miles away to Hampshire. A 50-metre tall digital control tower has been built at the airport, featuring 14 high-definition cameras and two cameras able to pan, tilt and zoom. A live feed of footage and audio from the airfield, plus radar information, is transmitted through an underground fibre optic network to a control room at the Swanwick base of air traffic control provider Nats, where it is displayed on 14 screens. The panoramic moving image can be overlaid with data such as aircraft call signs, altitude and speed, as well as weather readings. Traditionally, air traffic controllers sit in a tower overlooking the runway.

Read more: https://metro.co.uk/2021/04/30/london-city-becomes-first-airport-to-use-remote-air-traffic-control-14498749/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK | Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Sursa foto: London City Airport

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri