Binecunoscutul epidemiolog american Anthony Fauci a propus un lockdown de câteva săptămâni, drept soluție pentru situația pandemică din India. Fauci susține că o impunerea carantinei este imperios necesară, mai ales că acest val nu pare să scadă în intensitate.

Top US epidemiologist Anthony Fauci has suggested a lockdown for a few weeks in India as an immediate step to contain the spread of the coronavirus as its deadly second wave shows no signs of ebbing.

Fauci, in an interview to The Indian Express, said another most important thing in the immediate is to get supplies of oxygen, medication, PPEs.

He said looking at the magnitude of the crisis, India should look at putting together a crisis group that would meet and start getting th ..

Epidemiologul a precizat că cel mai important aspect este ca sistemul sanitar indian să aibă suficiente rezerve de oxigen, astfel oamenii să poată beneficia de tratament, scrie indiatimes.com.

Fauci insistă că este necesară crerea unui grup de lucru la nivelul Guvernului, care să înceapă să lucreze imediat, ținând cont de magnitudinea crizei provocate de acest nou val. În plus, acesta precizează că autoritățile ar trebui să recunoască faptul că ”victoria a fost anunțată prea devreme”.

”Trebuie acționat de urgență, pe orice cale și în măsura în care se mai poate. Principala soluție ar fi închiderea temporară a țării. Dacă ar fi să întoarcem timpul înapoi, aș spune că această măsură asigură protecție împotriva pandemiei pe timp mediu și lung”, a declarat Fauci.

Epidemiologul dă exemplul Chinei, o țară la fel de mare, care s-a confruntat cu o explozie de cazuri în urmă cu un an și care a recurs la carantină strictă, drept principala măsură. Fauci nu vine și cu o perioadă anume pentru lockdown, însă menționează că este cea mai bună variantă.

”Nimănui nu îi place lockdown-ul, dar este singura cale de a opri transmiterea și circulația virusului. Carantina devine o problemă dacă este impusă pentru șase luni, dar este o soluție pentru ieșirea din criza sanitară”, a conchis Fauci.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri