Kim Jong-un, liderul nord-coreean, a ordonat oficialilor din armata ”tânără” a Coreei să impună o direcție în materie de tunsori și muzică, cele care nu sunt pe placul dictatorului fiind interzise.

Dictatorul a trasat clar oficialilor din Liga Tânără să fie foarte atenți la ”discursul, tunsoarea și ținuta adolescenților” și să identifice orice abatere de la ”activitățile fizice și psihologice normale”, scrie mirror.co.uk.

Se spune că oamenii din Coreea de Nord aleg adesea dintr-o listă de tunsori aprobate de guvern și, în ultimii ani, ar fi existat un efort de eliminare a influențelor străine. Liderul percepe direcțiile internaționale drept o amenințare împotriva puterii regimului său.

Într-o scrisoare publicată de mass-media de stat din Coreea de Nord, Kim Jong-un a scris că moda chineză și sud-coreeană care își fac drum în Coreea de Nord sunt o „îngrijorare serioasă”.

”Prima este tunsoarea, apoi alegerile în viață, apoi valorile, iar ulterior, întrebări fundamentale asupra puterii, banilor și asupra felului în care societatea este construită, aceasta este logica. Oriunde în lume, tinerii își urmăresc interesul personal, doar tinerii noștri au rămas revoluționari și își găsesc mulțumirea în munca grea. Cea mai periculoasă otravă asupra socialismului nord-coreean este, în prezent, practica non și anti-socialistă”, a precizat Kim Jong-un.

Bineînțeles, liderul a precizat că tinerii ar trebui să se pregătească pentru serviciul militar.

Afirmațiile vin după ce s-a raportat că nemulțumitul dictator ar fi condamnat la moarte un oficial, după ce acesta a comandat echipamente medicale ieftine pentru a pune în funcțiune un spital. Este vehiculat că dictatorul s-a înfuriat atunci când victima, director adjunct la Ministerul Afacerilor Externe, a aranjat importul de mașini chinezești.

Potrivit rapoartelor din Coreea de Sud vecină, Kim a insistat ca echipamentele medicale de la Spitalul General din Phenian să fie din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri