Citigroup, cea mai mare banca americana, ar putea desfiinta 15.000 de locuri de munca pentru a-si revitaliza activitatea, deoarece actionarii cer o performanta mai ridicata si un pret mai mare pentru actiuni, potrivit rapoartelor publicate luni.

Concedierile ar afecta aproximativ 5% din angajatii Citigroup, mai relateaza Wall Street Journal si New York Times, consultate de NewsIn.

Cel mai grav afectate vor fi operatiunile pentru consumatori iar divizia corporatista si cea de investitii bancare ar putea pierde cateva mii de angajati, relateaza Times, citand directori ai grupului.

Potrivit Times, un numar intre zece mii si 12.000 de locuri de munca ar putea fi desfiintate. Compensarile pentru concedieri ar putea depasi un miliard de dolari, scrie Wall Street Journal, citand persoane familiare dezbaterii.

Directorul executiv al Citigroup, Charles Prince este constrans sa scada costurile, care au crescut anul trecut de doua ori mai repede decat veniturile.

Acesta incearca, de asemenea sa ridice pretul actiunilor, care a crescut cu doar 14% de la venirea lui Prince in functie in octombrie 2003, de peste doua ori mai putin fata de castigurile Bank of America si JPMorgan Chase.

Directorul de operare al Citigroup, Robert Druskin coordoneaza realizarea unei prognoze pentru cheltuieli, pe care se estimeaza ca o va finaliza saptamana aceasta. Citigroup va publica previziunile inaintea rezultatelor financiare pentru primul trimestru, in data de 16 aprilie, a declarat un reprezentant al bancii.