Consiliul de supraveghere al Facebook a decis miercuri să menţină decizia de a-i interzice fostului preşedinte american Donald Trump să posteze mesaje pe pagina sa de pe această reţea socială şi pe contul său de Instagram, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fostul lider de la Casa Albă ''a creat un mediu în care un risc serios de violenţe era posibil'' în urma comentariilor sale din 6 ianuarie, când simpatizanţi ai săi au luat cu asalt Capitoliul, motivează într-un comunicat acelaşi consiliu, care consideră totuşi că nu este adecvată o sancţiune de acest fel pe durată nedeterminată şi solicită ''reexaminarea deciziei arbitrare impuse pe 7 ianuarie'' în următoarele şase luni.

Consiliul de supraveghere al Facebook a formulat şi recomandări politice care să fie aplicate de reţeaua de socializare ''pentru elaborarea de politici clare, necesare şi proporţionate care să favorizeze securitatea publică şi respectă libertatea de exprimare''.

Fostul şef de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a condamnat menţinerea suspendării conturilor acestuia pe Facebook şi Instagram, considerând că ea este contrară libertăţii de exprimare. Prin urmare, Meadows a cerut o reglementare mai strictă sau desfiinţarea grupului care deţine aceste reţele sociale. ''Este o zi tristă pentru America, o zi tristă pentru Facebook'', a declarat el pentru postul Fox News.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri