Pandemia de COVID-19 va bântui lumea până în următorii trei ani, cu excepția cazului în care statele membre G7 se vor concentra pe creșterea producției de vaccin și vor permite facilități mai mari ale acestuia în Africa, a spus ministrul francez de externe.

Jean-Yves Le Drian a adăugat că există o dezbatere cu privire la „slăbirea” restricțiilor asupra brevetelor companiilor farmaceutice, o măsură susținută cu o zi în urmă și de administrația Biden. În continuare, însă, prioritatea numărul unu a fost creșterea producției de vaccinuri.

Ministrul francez a transmis că e necesar să depunem mai multe eforturi pentru a ne asigura că și țările sărace primesc vaccinul anti-COVID-19, iar țările membre G7 trebuie să fie responsabile pentru a se asigura că se întâmplă acest lucru.

Dacă vom continua în acest ritm ... atunci nu va exista imunitate globală până în 2024. O să așteptăm până în 2024 să continuăm cu măștile, testele, constrângerile și temerile noastre? Nu cred că aceasta este o soluție pentru noi sau pentru lume.

Jean-Yves Le Drian, ministru de externe francez

Oficialul francez a mai transmis că nu va exista imunitate împotriva COVID-19 decât dacă vom avea o imunitate globală. Totodată, ne putem bucura de ritmul accelerat al vaccinării în fiecare dintre țările noastre, dar precizează că acesta este doar un pas către imunitatea globală și virusul va fi în continuare acolo cu variantele sale, atâta timp cât nu vom atinge acea imunitate globală.

El a admis faptul că schema Covax a ONU, în care țările mai bogate finanțau producția și distribuția de vaccinuri către cei mai săraci și vulnearbili din lume are nevoie de un impuls mult mai mare.

„Trebuie să facem mai mult pentru a ne asigura că vaccinurile ajung la persoanele potrivite. Nu este doar o chestiune de solidaritate. Este o chestiune de interes personal și eficiență pentru noi înșine”, a mai declarat Jean-Yves Le Drian, pentru The Guardian.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că susține o derogare de brevet care ar permite țărilor să producă și să vândă copii ieftine ale vaccinurilor care au fost inventate în altă parte. Și miercuri, Katherine Tai, reprezentantul comercial al administrației Biden, a declarat că această propunere are sprijinul SUA.

Nu de puține ori, liderii OMS au criticat aspru țările bogate pentru că le lasă fără vaccin anti-COVID-19 pe cele sărace.

„Ţările bogate au cea mai mare parte a aprovizionării (...) Nicio ţară nu este excepţională şi nu ar trebui să exagereze şi să îşi vaccineze toată populaţia, în timp ce unele ţări rămân fără vaccin”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o declaraţie critică cu privire la naţionalismul vaccinurilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri