Oferta de preluare a Euronext facuta de operatorul bursier transatlantic NYSE Euronext a fost acceptata de detinatorii a 91,42% dintre actiunile grupului cu sediul la Paris, a anuntat, marti, arbitrul francez al pietelor financiare, AMF, citat de NewsIn.

NYSE Euronext, un holding creat cu scopul de a realiza fuziunea dintre the New York Stock Exchange (NYSE) Group Inc. si Euronext, controleaza in prezent 92.2% din drepturile de vot ale Euronext si va deveni cea mai mare piata bursiera din lume.

"Nivelul minim fixat de NYSE Euronext, de 50% + o actiune, a fost atins. Oferta de preluare va avea un rezultat pozitiv", se spune intr-un comunicat al arbitrului pietei financiare din Franta, Autorite des Marches Financiers. Rezultatele finale ale tranzactiei vor fi prezentate pana la 30 martie, cel tarziu.

Intr-o declaratie care saluta rezultatul ofertei, reprezentantii NYSE si Euronext au spus ca actiunile entitatii rezultate prin fuziune vor fi tranzactionate la Paris si la New York cu incepere de la 4 aprilie.

NYSE Euronext a lansat o oferta pentru toate actiunile Euronext, operatorul bursier de la Paris, Amsterdam, Bruxelles si Lisabona, dupa ce autoritatea americana pentru valori mobiliare a aprobat la 15 februarie fuziunea in valoare de 14 miliarde dolari. Oferta s-a inchis la 21 martie, a precizat Reuters.

In conformitate cu termenii fuziunii cu NYSE, entitatea rezultata a oferit 0,98 actiuni noi NYSE Euronext si 21,32 euro in numerar pentru fiecare actiune Euronext.

Intre 15 februarie si 21 martie, actionarii Euronext au licitat 102.897.398 de actiuni, care reprezinta 91,4% din capitalul grupului si 92,2% dintre drepturile de vot.

Reprezentantii NYSE si Euronext au spus ca oferta va fi redeschisa in termen de zece zile dupa 30 martie pentru actionarii care inca nu au licitat pachetele lor de actiuni, in aceeasi termeni ca si ai ofertei initiale.

Prin aceasta fuziune se creeaza cel mai mare grup bursier din lume, cu sedii in Europa si in Statele Unite ale Americii, si in zona euro si in sfera de influenta a dolarului

Acest succes incheie o batalie de doi ani si jumatate pentru consolidarea industriei, prin reducerea costurilor si cresterea vitezei de executie.

Euronext a acceptat sa fuzioneze cu operatorul bursei din NewYork, NYSE- in iunie 2006, dupa ce a refuzat o oferta facuta de rivalul Deutsche Boerse, declansand furia unor a dintre actionarii sai si a unor politicieni care ar fi preferat mai degraba o fuziune pan-europeana.

In lipsa unui acord cu Deutsche Boerse, Euronext a continuat negocierile privind fuziunea cu NYSE. Investitorii ambelor grupuri bursiere au aprobat fuziunea in decembrie, iar in urmatoarele saptamani si-au dat acordul si autoritatile de reglementare si control de pe ambele maluri ale Atlanticului.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri