Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a subliniat angajamentul de a reconstrui alianțe și de a întări relațiile transatlantice, în cadrul Summitului Formatului București, găzduit de Klaus Iohannis. Potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă, Biden a transmis dorința de cooperare mai strânsă cu cei nouă aliați ai SUA din Europa Centrală și din regiunile Baltice și Mării Negre cu privire la viitoare provocări, inclusiv sănătatea globală, schimbările climatice, securitatea energetică și redresarea economică globală.

Președintele Biden și-a exprimat sprijinul pentru apărarea NATO, precum și importanța ca aliații să își sporească rezistența împotriva acțiunilor economice și politice dăunătoare ale competitorilor.

În plus, el a salutat oportunitatea de a se angaja cu acești aliați, precum și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prezent în cadrul Summitului, cu privire la eforturile Alianței de a face față amenințărilor viitoare, care vor fi discutate la Summitul NATO din 14 iunie.

În cele din urmă, președintele Biden a subliniat importanța consolidării guvernanței democratice și a statului de drept, în cadrul Alianței și în întreaga lume.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, şi secretarul de stat american Antony Blinken au participat, prin videoconferinţă, la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit de preşedintele României, Klaus Iohannis, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri