UPDATE 12:16 - Un atacator a fost arestat şi al doilea a fost ucis de echipele de intervenţie. Potrivit unei surse din administraţia şcolii, tânărul arestat ar avea 19 ani şi s-ar numi Ilnaz Guliaviev. Acesta ar fi absolvit în urmă cu patru ani şcoala unde a comis atacul. Preşedintele Republicii autonome Tatarstan din cadrul Federaţiei Ruse, Rustam Minnihanov, a declarat că "teroristul de 19 ani a fost arestat, el avea o armă înregistrată oficial pe numele lui", notează Agerpres.

UPDATE 12:05 - 32 de persoane au fost rănite și 11 persoane au decedat, anunță The Moscow Times.

Atac cu focuri de armă într-o şcoală din Rusia, unde mai mulţi copii se numără printre victime.

Numărul de persoane ucise în atacul cu focuri de armă dintr-o şcoală din oraşul Kazan din centrul Rusiei a crescut la 9, dintre care opt copii, informează agenţiile de presă ruse şi AFP, citate de Agerpres.

"Au decedat 9 persoane, dintre care 8 copii şi un profesor. De asemenea, au fost răniţi alţi 10 oameni, dintre care 4 au fost spitalizaţi", a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

Medici au informat despre spitalizarea a 12 copii şi a unui adult.

Iniţial, agenţia TASS informa despre 6 copii şi un profesor ucişi în atac, însă numărul victimelor este în creştere.

O altă sursă, din cadrul poliţiei, a declarat că "doi necunoscuţi au deschis focul". "Există victime, numărul lor şi detaliile (atacului) sunt în curs de precizare", a spus această sursă citată de TASS.

Potrivit RIA Novosti, un adolescent de 17 ani a fost arestat de poliţie şi de asemenea ar fi avut loc o explozie.

Potrivit TASS, a doua dintre persoanele care au deschis focul este posibil să se afle în continuare în clădire şi să ţină ostatici. La faţa locului au sosit serviciile operative şi echipaje de poliţie. Copiii sunt evacuaţi din şcoală, iar unii dintre ei au sărit pe ferestre încercând să se salveze.

Potrivit martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanşat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri