Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au publicat un videoclip în care scutul antirachetă Iron Dome (Cupola de fier) acoperă cerul cu interceptoare în timp ce peste 100 de rachete trase de palestinieni au luat la țintă Tel Aviv și alte puncte din centrul Israelului.

„Brigăzile Al-Qassam au lansat cel mai mare bombardament cu rachete asupra Tel Avivului și a zonelor adiacente, cu 130 de proiectile, în răspuns la țintirea de către inamic a blocurilor zgârie-nori civile”, a comunicat Hamas, citată de businessinsider.com. IDF a postat pe Twitter filmări cu modul în care a funcționat apărarea orașului și a zonelor învecinate. În videoclipuri se pot observa rachetele explodând în aer în urma loviturilor primite de la interceptori.

,

Iron Dome este un sistem aerian defensiv de rază scurtă conceput pentru interceptarea rachetelor, proiectilelor de artilerie și mortierelor. Sistemul este folosit încă din 2011 și a contribuit la reducerea pierderilor cauzate de atacurile cu rachete împotriva orașelor israeliene. Sistemul a fost proiectat de companiile de apărare israeliene Rafael Advanced Defense Systems și Israel Aerospace Industries, cu sprijin din partea Statelor Unite. Mecanismul funcționează alături de interceptorii David’s Sling and Arrow, instalați pentru a contracara amenințările de rază medie și lungă. Iron Dome este un sistem foarte eficient, cu o rată de succes de peste 90%, însă nu este impenetrabil. Unele rachete au reușit să-l depășească, producând victime.

Reacția Ambasadei Israelului în România

Ambasada Israelului în România a postat, de asemenea, aceste filmări pe pagina sa de Facebook, acuzând că „Hamas este responsabil pentru această periculoasă escaladare care amenință siguranța a milioane de copii, femei și bărbați din #Israel”.

Tensiunile dintre Israel și Hamas, organizația care administrează Fâșia Gaza, au izbucnit în dimineața zilei de luni, când militanții palestinieni au început să lanseze rachete asupra Israelului, stârnind răspunsul forțelor israeliene, care au efectuat lovituri aeriene asupra unor ținte din Gaza și continuând escaladarea violenței.

Ciocnirile recente par a fi dintre cele mai intense începând de la conflictul din anul 2014, și au ucis deja zeci de persoane. Pierderi printre civili și militari au fost înregistrate de ambele părți, însă majoritatea acestora s-a aflat în partea palestiniană.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri