Compania Lufthansa a anunțat luni că o cursă către Frankfurt a fost împiedicată să decoleze de pe aeroportul din Minsk, din cauza unei alerte de securitate invocate de autoritățile locale.

Autoritățile aeroportuare au percheziționat avionul și au făcut din nou controlul pasagerilor, a anunțat un purtător de cuvânt. Toate bagajele au fost date jos și verificate. La bordul avionului erau 46 de pasageri și cinci membri ai echipajului, scrie Digi 24.

Autoritățile din Belarus au invocat o amenințare teroristă care ar fi fost primită pe adresa de e-mail a aeroportului.

La scurt timp după ce compania Lufthansa a anunțat că este împiedicată decolarea zborului său LH1487, aeroportul din Minsk a informat pe contul său de Telegram că au fost luate „toate măsurile necesare” pentru verificarea avionului, iar amenințarea teroristă s-a dovedit a fi falsă, așa încât aeronava poate decola.

Incidentul intervine în plin scandal internațional legat de gestul Belarusului de a deturna, duminică, un zbor Atena - Vilnius și a-l obliga să aterizeze la Minsk, pentru a aresta un opozant al președintelui Aleksandr Lukașenko aflat la bord. Pretextul a fost și în acest caz o alertă de securitate.

Lituania a interzis deja toate zborurile care tranzitează Belarusul, o decizie care ar putea fi luată și la nivel european. Unii transportatori încep deja să evite spațiul aerian al Belarusului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri