Leumi Group, a doua banca din Israel a avut un profit net de 1.074 miliarde sekeli (254 milioane dolari), in trimestrul IV 2006, in crestere cu 132,5% fata de aceeasi perioada din 2005, a anuntat un comunicat al institutiei.

In 2006, Leumi Group a avut cel mai mare profit din istoria sa, de 3,534 miliarde sekeli (836 milioane dolari), obtinut pe seama castigului de 2.080 miliarde sekeli (492 milioane dolari) rezultat din vanzarea detinerii la grupul de investitii "Africa Israel", a celei de la compania de asigurari Migdal si din vanzarea unor companii de fonduri mutuale ale bancii ca Psagot-Ofek si Leumi-Pia.

Presedintele si directorul executiv al Leumi Group, Galia Maor a spus ca prezinta cele mai bune rezultate obtinute vreodata de grupul bancar israelian. "Aceste rezultate reflecta, printre altele, vanzarea activelor, ca urmare a imaplementarii legislatiei Bachar. in 2007, vom continua sa ne extindem activitatile si sa crestem porofitabilitatea noastra in Israel si pe pietele internationale", a estimat seful Leumi, potrivit NewsIn. La sfarsitul lui 2006, Leumi group a avut active in valoare de 289,3 miliarde sekeli (68,5 miliarde dolari), in crestere cu 4,1%, fata de sfarsitul anului 2005.

Leumi Group este prezent si pe piata romaneasca, prin subsidiara Bank Leumi Romania. Banca Leumi Romania, fosta Eurom Bank, are ca actionar majoritar grupul financiar israelian Bank Leumi le-Israel, care a cumparat, in august 2006, 99,27% din capitalul social al bancii de la firma olandeza Kolal BV, pentru care a platit 34 milioane dolari. Banca Leumi Romania avea, la sfarsitul anului trecut, active de 576,5 milioane lei (170,5 milioane euro) si detinea o cota de piata de 0,33%, fiind pe locul 26 in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri