Europarlamentarii USR PLUS au propus tuturor statelor membre UE să schimbe numele străzilor pe care se află ambasadele Belarusului în numele „Roman Protasevici”, în semn de solidaritate cu jurnalistului disident răpit la Minsk.

Decizia vine după ce cu o zi în urmă, Clotilde Armand, primarul sectorului 1 a fost de acord să schimbe numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. Astfel, strada Tuberozelor din Sectorul 1 va fi redenumită în Str. Roman Protasevich.

„Inspirați de propunerea profesorului Andrei Oișteanu preluată deja de colega noastră Clotilde Armand, am propus astăzi împreună cu colegii eurodeputați tuturor Statelor Membre să schimbe numele străzii pe care se află ambasadele Belarusului în capitalele europene în “strada Roman Protasevici”.

Mutarea tuturor ambasadelor europene pe strada Protasevici ar putea trimite un puternic mesaj simbolic regimului autoritar de la Minsk și ar constitui o formă de solidaritate cu jurnalistul răpit”, a scris europarlamentarul Alin Mituță pe pagina sa de Facebook.

Pe lângă acest gest, toate măsurile de sancționare impuse de blocul comunitar către regimul lui Alexander Lukashenko, adoptate de Consiliul European rămân extrem de importante și trebuie puse în practică rapid, mai spune eurparlamentarul român.

Citește și Cine este Roman Protasevici, jurnalistul pentru care s-a deturnat zborul de la Minsk

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri