Pretul barilului de titei a urcat ieri la aproape 65 dolari, dupa ce a inregistrat peste noapte o crestere masiva cu 5 dolari la cotatia maxima din ultimele sase luni, pe seama zvonului privitor la un conflict intre SUA si Iran, pe care oficialii americani l-au infirmat, informeaza NewsIn.. Oficialii britanici au infirmat si ei un zvon care circula pe piata, potrivit caruia Marea Britanie ar fi trimis trupe care sa ii elibereze pe cei 15 militari retinuti in Iran.

Pretul petrolului a urcat la 68,09 dolari/baril, cotatia maxima atinsa de la data de 6 septembrie. Scumpirea titeiului oglindeste teama investitorilor privitoare la siguranta rezervelor de petrol din zona Golfului, mai ales din Iran, din cauza conflictului intre acesta tara si Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Retinerea marinarilor britanici la Teheran a accentuat si mai mult tensiunile.

"Reactia pretului petrolului arata clar ca oamenii nu s-au gandit la un astfel de scenariu in ceea ce priveste Iranul", a spus seful departamentului de cercetare pentru piata materiilor prime al grupului financiar-bancar Societe Generale, Frederic Lasserre, citat de Reuters. Lasserre a adaugat ca analistii de pe piata se asteapta la un proces diplomatic lung si dificil pentru solutionarea conflictului legat de programul nuclear iranian, nu la vreo actiune militara.

titeiul american s-a scumpit in sedinta de tranzactionare electronica de marti de peste noapte. Pretul petrolului a stagnat la aproximativ 64,73 dolari/baril, in crestere cu 1,76 dolari fata de cotatia de 62,93 dolari atinsa marti seara inainte de declansarea zvonului.

Petrolul Brent tranzactionat s-a scumpit cu 1,80 dolari, la 66,42 dolari/baril, aceasta fiind a sasea zi consecutiv in care pretul petrolului a urcat cu aproape 10%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri