Comisia Europeană a aprobat un plan de redresare economică pentru Republica Moldova în valoare de 600 de milioane de euro, pentru următorii trei ani. Banii vor fi oferiţi sub formă de granturi, asistenţă macro-financiară şi investiţii.

Republica Moldova se afla la o răscruce de drumuri. Planul de redresare economică al UE constituie un efort fără precedent pentru a ajuta ţara pe drumul său spre redresare şi pentru a impulsiona o agendă ambiţioasă de reforme, în interesul cetăţenilor săi. Acest plan ilustrează forţa asocierii noastre şi solidaritatea în a combate împreună pandemia de COVID-19.

Ursula von der Leyen

La rândul său, comisarul european pentru Vecinătate şi Politica de Extindere, Olivér Várhelyi, a spus că acest pachet economic ambiţios va contribui la recuperarea economică a Republicii Moldova.

Ce conține planul european

Planul european se bazează pe cinci piloni:

  1. managementul finanţelor publice şi guvernanţă economică;
  2. economie competitivă, comerţ şi IMM-uri;
  3. infrastructură;
  4. educaţie şi ocuparea forţei de muncă;
  5. reforma statului de drept şi a justiţiei.

Siegfried Mureşan, europarlamentar român, a subliniat că planul este singurul pachet economic acordat de Uniunea Europeană unei ţări din Vecinătatea estică şi nu ar fi fost posibil fără colaborarea strânsa dintre Preşedinţie şi instituţiile Uniunii Europene.

"Ne bucurăm să vedem că acest ajutor a fost anunţat de Comisia Europeană la fix o săptămână de la vizita de lucru pe care am efectuat-o în Republica Moldova alături de preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrius Kubilius, şi de vicepreşedintele delegaţiei Parlamentului European la Adunarea parlamentară Euronest, Andrzej Halicki”, a conchis Mureşan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri