Liderii europeni ar trebui să profite de summitul programat pentru 2022 și ar trebui să ia în considerație o discuție despre modalități prin care Europa ar putea concura cu China și SUA pentru un loc în spațiu, a precizat directorul general al Agenției Spațiale Europene, Josef Aschbacher.

”SUA și China nu vor înceta vreodată să investească în spațiu, pentru cei doi coloși, spațiul a devenit un element strategic”, a declarat Aschbacher, potrivit politico.eu.

Acesta insistă că și Europa are nevoie de un plan de investiții în această zonă, explorând și cercetând tot ce se poate, de la rachete reutilizabile până la sateliți ce pot fi folosiți în comunicare și chiar noi misiuni pe Marte.

”Europa trebuie să realizeze că va pierde trenul acesta, dacă nu investește”, a adăugat reprezentantul ESA.

Agenția plănuiește să convingă cei 22 de lideri din statele participante să decidă asupra unui plan comun de investiții în proiecte legate de spațiu. Aschbacher avertizează că Europa ar putea fi lăsată în urmă dacă nu prioritizează și acest aspect, așa cum s-a întâmplat în cazul tehnologiei și al inteligenței artificiale.

”Europa are în mod cert expertiza necesară, însă a ratat oportunitatea. Mi-ar plăcea ca politicienii să înțeleagă acest lucru și faptul că avem nevoie de bani mulți pentru proiecte”, a mai adăugat acesta.

Între timp, în programul de angajare al ESA s-au înscris deja aproximativ 10.000 de oameni, care își doresc să devină astronauți. Înscrierile pot avea loc până la 18 iunie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri