Piata de asigurari Lloyd's of London a anuntat joi ca in anul 2006 a inregistrat un profit inainte de impozitare de 3,7 miliarde lire sterline (7,27 miliarde dolari), datorita preturilor crescute si a numarului redus de cereri de plata a unor asigurari impotriva calamitatilor, informeaza NewsIn.

Lloyd's of London, care este cea mai mare si cea mai veche piata de asigurari din lume, a precizat ca nu este realistic sa spere ca nivelul redus al platilor asigurarilor impotriva calamitatilor sa se mentina la nivele inregistrate in 2006, piata fiind nevoita sa se concentreze pe profitul obtinut dupa plata asigurarilor.

In anul 2005, Lloyd's a inregistrat un pierdere inainte de impozitare de 103 milioane lire sterline, fiind afectata de un numar masiv de cereri de plata a asigurarilor dupa ce o serie de uragane distructive au lovit coastele Statelor Unite ale Americii si ale Caraibelor, potrivit Reuters. Activele cele mai importante ale Lloyd's of London, care sunt cruciale pentru stabilirea ratingul de credit, au inregistrat o crestere cu 15% in 2006, pana la 1,5 miliarde lire sterline.

Lloyd's of London este o piata britanica de asigurari, reprezentand un loc de intalnire al finantatorilor, atat persoane individuale cat si corporatii, unde acestia evalueaza si impart "riscul". Spre deosebire de grupurile concurente de pe piata, Lloyd's of London nu este nici o companie si nici o corporatie.

In sine, Lloyd's of London nu este implicata activ pe piata asigurarilor, doar membrii sai desfasurand o astfel de activitate. Aceasta societate este mai mult un organism de reglementare a pietei, stabilind reguli conform carora membrii isi desfasoara activitatea si oferind servicii de administrare centralizata acestor membrii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri