Noua funcționalitate a Apple menită să ascundă identitatea și istoricul de navigare a internauților, pentru mai multă intimitate, nu va putea fi folosită și în China, una dintre cele mai importante piețe pentru producătorul de telefoane inteligente.

Apple a dezvăluit, în cadrul evenimentului Worldwide Developers Conference (WWDC), un nou serviciu numit iCloud+, iar una dintre funcționalitățile acestuia este ”Private Relay”.

Astfel, când internauții navighează folosind browserul Safari, informațiile lor vor fi trimise prin două servere pentru a masca atât identitatea utilizatorului, cât și website-urile pe care acesta le vizitează. Rezultatul este că nici Apple, nici providerul de internet al utilizatorului nu va putea vedea aceste date.

Modul de funcționare este cel al unei rețele private virtuale (VPN) prin intermediul căreia utilizatorii își redirecționează traficul de internet printr-un server localizat într-o altă parte a lumii mascând astfel activitatea online.

Așa numitul Mare Firewall al Chinei permite autorităților de la Beijing să blocheze accesarea unor website-uri, precum Google sau Facebook, de către proprii cetățeni. În China, VPN-urile sunt deseori folosite pentru a eluda restricțiile mult prea severe privind utilizarea internetului.

Un purtător de cuvânt al Apple a spus CNBC că noua funcționalitate, denumită ”Private Relay” nu va fi implementată în China și alte câteva țări precum Arabia Saudită, Egipt, Belarus și Uganda, adăugând că acesta nu poate fi oferit utilizatorilor din țările menționate din cauza legislațiilor locale.

De asemenea, în China este ilegal să folosești o VPN pentru a accesa site-urile blocate de guvern. Chiar dacă Private Relay de la Apple nu este o VPN propriu-zisă, funcționează similar astfel că, nu poate fi folosită de chinezii.

În 2017, gigantul american de tehnologie a îndepărtat câteva servicii VPN din magazinul Apple chinezesc pentru a se conforma legislației din China.

Sursa foto: sdecoret

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri