Carrefour a declarat ca va analiza posibilitatile de vanzare ale unor active imobiliare pe care le detine atat timp cat acest lucru nu va afecta afacerile de baza ale retailerului francez, a declarat directorul executiv al grupului, Jose Luis Duran, preluat de NewsIn. "Daca putem crea profit pentru actionari, da, insa problema ce se ridica este cum putem face acest lucru fara a afecta activitatea de baza", a declarat Duran.

Activele imobiliare ale grupului Carrefour au intrat in centrul atentiei dupa ce Groupe Arnault si compania privata de investitii Colony Capital, grupate sub denumirea Blue Capital, au achizitionat luna trecuta o participatie de 9,1% din grupul francez de retail

Cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare in luna martie, Duran a subliniat importanta controlului activelor imobiliare, reducand sperantele legate de o eventuala renuntare la aceste active, ce ar fi convins cei doi noi investitori sa achizitioneze actiuni Carrefour.

Carrefour estimeaza ca valoarea activelor imobiliare proprii se ridica undeva intre 15 si 20 miliarde euro (26,7 miliarde dolari). Fondurile private de investitii si-au indreptat atentia catre retaileri, in mare parte pentru a beneficia de pe urma activelor imobiliare detinute de acestia. "Nu exista nicio companie, atat in sectorul de retail cat si al fondurilor private de investitii, care nu analizeaza piata", a declarat Duran.