Premierul britanic Boris Johnson a anunţat că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India.

''Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie'', care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie, a explicat premierul britanic, care, prin urmare, preferă ''să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie”, a precizat Johnson, potrivit Agerpres.

Datele preliminare analizate Marea Britanie indică însă faptul că actualele vaccinuri anti-COVID-19 protejează cel puţin vârstnicii în faţa variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2, iar majoritatea persoanelor spitalizate după ce s-au infectat cu această variantă nu erau vaccinate, a adăugat Matt Hancock, într-o intervenţie în parlament. El a mai spus că la Bolton sunt în prezent spitalizate 19 persoane infectate cu varianta indiană, majoritatea nevaccinate, deşi erau eligibile pentru vaccinare.

În ultimele 24 de ore, peste 7.400 de persoane au fost depistate pozitiv în Marea Britanie, țara având o rată de vaccinare de aproximativ 59%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri