Săptămâna trecută s-a creat o adevărată isterie în apropierea unui sat sud-african, când un localnic a descoperit o piatră ce părea a fi diamant, iar mii de alți sud-africani au invadat zona sperând să dea lovitura.

Au fost tineri care au sperat să-și schimbe viața cu ajutorul pietricelelor care le alimentau visele mai mari sau mai mici. Unii aveau în plan să se distreze, cheltuind banii în cluburi și pe mașini, alții să-și ducă familiile în vacanță, în timp ce alții voiau să-și ajute familiile și să-și creeze un viitor mult mai stabil.

O dată cu această isterie s-au sesizat și autoritățile sud-africane, care au trimis specialiști la fața locului pentru a analiza pietrele descoperite de localnici, pentru a stabili dacă sunt sau nu diamante. Poate că nu ar fi fost o surpriză, Africa de Sud fiind unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume, dar până la urmă, verdictul autorităților a fost unul dezamăgitor.

Pietrele care au creat atâta isterie în jurul satului KwaHlathi s-au dovedit a fi simple cristale de cuarț, relatează BBC. Evident, cuarțul este mult, mult mai puțin valoros decât un diamant. Cuarțul este unul dintre cele mai răspândire minerale din scoarța terestră, așa că valoarea lor este semnificativ mai mică. Departe de a schimba viitorul oricui, cu doar câteva pietricele.

Sursa foto: Captura video

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri