Săptămâna trecută s-a creat o adevărată isterie în apropierea unui sat sud-african, când un localnic a descoperit o piatră ce părea a fi diamant, iar mii de alți sud-africani au invadat zona sperând să dea lovitura.

Au fost tineri care au sperat să-și schimbe viața cu ajutorul pietricelelor care le alimentau visele mai mari sau mai mici. Unii aveau în plan să se distreze, cheltuind banii în cluburi și pe mașini, alții să-și ducă familiile în vacanță, în timp ce alții voiau să-și ajute familiile și să-și creeze un viitor mult mai stabil.

O dată cu această isterie s-au sesizat și autoritățile sud-africane, care au trimis specialiști la fața locului pentru a analiza pietrele descoperite de localnici, pentru a stabili dacă sunt sau nu diamante. Poate că nu ar fi fost o surpriză, Africa de Sud fiind unul dintre cei mai mari producători de diamante din lume, dar până la urmă, verdictul autorităților a fost unul dezamăgitor.

Pietrele care au creat atâta isterie în jurul satului KwaHlathi s-au dovedit a fi simple cristale de cuarț, relatează BBC. Evident, cuarțul este mult, mult mai puțin valoros decât un diamant. Cuarțul este unul dintre cele mai răspândire minerale din scoarța terestră, așa că valoarea lor este semnificativ mai mică. Departe de a schimba viitorul oricui, cu doar câteva pietricele.

Citeste si:
VIDEO | Un sat african invadat de mii de vânători de diamante!
VIDEO | Un sat african...
Sursa foto: Captura video

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri