Sute de britanici au sărbătorit încă de la primele ore ale dimineții Solstițiul de vară, la Monumentul de la Stonehenge. Oamenii au ignorat avertismentele primite de la autorități prin care se interzicea vizitarea monumentului, în contextul pandemiei.

Britanii au fost însă dornici să sărbătorească și au sărit gardurile de la monument pentru a fi parte la tradiționala sărbătoare.

Poliția din Wiltshire a declarat că evenimentul a fost pașnic, dar a adăugat că numărul de persoane din Avebury din apropiere a cauzat probleme. Oamenii au venit cu pancarte pe care se scria „În picioare pentru Stonehenge”. Inițial această sărbătoare de la Stonehenge se putea desfășura, însă autoritățile din Regat au decis ca măsurile de relaxare să intre în vigoare abia în iulie.

Decizia dificilă de a anula sărbătorile planificate a fost luată în urma discuțiilor cu Wiltshire Council și Wiltshire Police, notează BBC.

Restricțiile Covid-19 au fost prelungite cu un motiv întemeiat și a fost dezamăgitor să vedem, în timpul unei pandemii, oameni acționând într-un mod care se pune pe ei înșiși, personalul nostru și poliția în pericol”, au spus autoritățile locale.

Ce este solstițiul de vară

Este cea mai lungă zi a anului, cu cele mai multe ore de soare. Cuvântul solstițiu provine din faptul că soarele pare să stea nemișcat - din cuvintele latinești sol (soare) și sistere (a sta liniștit).

Solstițiul de vară are loc întotdeauna între 20 și 22 iunie în emisfera nordică, iar în timpul unui an bisect cade întotdeauna pe 20.

Acest lucru se datorează faptului că anul calendaristic nu se potrivește exact cu timpul necesar Pământului pentru a orbita Soarele - calendarul este scurt de aproximativ un sfert de zi, motiv pentru care avem ani bisecți, pentru a readuce calendarul în concordanță cu cel al Pământului orbită.

În mod normal, peste 10.000 de oameni se adunau la Monumentul de la Stonehenge pentru a vedea cum soarele răsare peste pietre în cea mai lungă zi a anului, un eveniment popular în rândul britanicilor.

Sursa foto: captură video / YouTube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri