Acciona vrea sa achizitioneze o participatie suplimentara din Endesa

Compania Acciona a cerut permisiunea autoritatilor spaniole de reglementare a pietei (CNMV) pentru a cumpara o participatie suplimentara de 3,97% din grupul spaniol Endesa, tinta a unui razboi al ofertelor de preluare, a declarat o purtatoare de cuvant a Acciona, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Acciona detine 21% din Endesa si planuieste sa faca o oferta de preluare a celei mai mari companii spaniole de electricitate impreuna cu grupul italian Enel, deasemenea actionar al Endesa, pentru a contracara oferta de preluare facuta de grupul rival german E.ON, in valoare de 42,3 miliarde euro.

"Este adevarat ca am cerut permisiunea de a majora participatie pe care o detinem din Endesa", a declarat o purtatoare de cuvant a Acciona, confirmand informatiile aparute in presa. Aceasta a refuzat insa sa ofere detalii suplimentare.

In cazul in care aceasta cerere va fi aprobata, Acciona va detine 24,97% din Endesa, cu putin sub nivelul maxim de 25% care, conform legii spaniole, poate fi achizitionat fara a forta investitorul sa achizitioneze o participatie suplimentara de 10%.

Conform termenilor acordului intre Enel si Acciona, Acciona ar fi trebuit sa cumpere o participatie suplimentara de 3,974% din Endesa in timp ce Enel, ce detine momentan 24,9% ar fi cumparat restul actiunilor la pretul de 41 de euro pe actiune.

CNMV a decis sa Enel si Acciona nu pot face o oferta pentru Endesa mai devreme de sase luni dupa oferta facuta de E.ON, care va expira saptamana viitoare. De cand Enel si Acciona au dezvaluit planurile pentru achizitia Endesa, E.ON a cerut autoritatilor judecatoresti din Spania sa blocheze oferta rivala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Fosta catedrală creştină Sfânta Sofia din Istanbul devine moschee
Setari Cookie-uri