Autorităţile Myanmarului au ars opiu, heroină, metamfetamină şi alte droguri în valoare totală de peste o jumătate de miliard de dolari, confiscate de poliţie, ca avertisment dat traficanţilor care par să fi reuşit să evite restricţiile de călătorie impuse în contextul pandemiei de COVID-19, reluându-şi traficul, informează AFP, prelaut de Agerpres.

La Rangoon, jurnaliştii au putut vedea o grămadă uriaşă de saci cu canabis, alături de alţi saci umpluţi cu mici pastile roz, şi de mese pline cu heroină şi alte droguri, înainte ca autorităţile să le dea foc, generând un mare nor negru în zonă.

Operaţiuni similare au avut loc de asemenea în oraşele Mandalay şi Taunggyi, în statul Shan, unde au fost arse droguri în valoare de 668 de milioane de dolari, dintre care comprimate de metamfetamină în valoare de 224 de milioane, a precizat poliţia birmană.

Această operaţiune a avut loc cu ocazia Zilei internaţionale împotriva abuzului şi traficului de droguri.

În pofida restricţiilor cauzate de COVID-19, s-a constatat recent "o creştere constanţă a pieţei de metamfetamină în Asia de Est şi de Sud-Est", a subliniat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), exprimând temeri că aceasta ar putea creşte şi mai mult în contextul actualelor probleme din Myanmar.

Tot potrivit ONU, statul Shan, în Myanmar, rămâne principala sursă a acestui drog, care este trimis adesea către pieţe străine precum Australia şi Japonia, sub formă cristalizată, mai puternică.

Acest stat face parte din Triunghiul de Aur, la frontiera Myanmarului, Laosului şi Thailandei, centru vreme de decenii al producţiei de droguri în Asia de Sud-Est.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri