Fondul de pensii al Japoniei, care este cel mai mare din lume, a anuntat vineri ca va investi 11,8 mii de miliarde yeni (100 miliarde dolari) pe pietele financiare in anul fiscal 2007/2008, suma cu 36% mai mare decat cea plasata in anul precedent.

Fondul Guvernamental de Investitii al Pensiilor (GPIF) nu a oferit informatii detaliate despre sumele ce vor fi investite si nici despre directiile alese pentru aceste investitii, insa in mare parte aceasta suma va fi investita in obligatiuni de stat ale Japoniei, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Acest fond a devenit mai independent de controlul guvernamental incepand cu luna aprilie a anului trecut, decizie care a facut parte din reformele administrative adoptate. in acest moment, fondul are libertatea de a alege planul propriu de investitii, chiar daca va respecta intr-o anumita masura modelul de portofoliu redactat de guvern in 2001.

Incepand cu data de 31 decembrie, acest fond detine active financiare in valoare de aproximativ 81,9 mii de miliarde yeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
Setari Cookie-uri