O vorbă românească spune „să nu zici hop până n-ai sărit gardul”, iar cunoscutul om de afaceri american Warren Buffet, unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, supranumit și „Oracolul din Omaha”, spune același lucru despre implicațiile economice ale pandemiei de COVID-19.

Potrivit celui care este recunoscut drept unul dintre cei mai de succes investitori din toate timpurile, impactul economic cauzat de criza sanitară globală este departe de a fi încheiat.

Încă nu s-a încheiat. Mă refer aici la gradul mare de impredictibilitate. A fost extrem de greu de anticipat (impactul pandemiei – n.r.). Pentru unii a mers mult mai bine decât s-ar fi așteptat, dar, în același timp, a decimat mulți oameni și visele lor”, a declarat Warrent Buffet, citat de CNBC.

Pandemii chiar mai groaznice se pot produce în viitor

Oracolul din Omaha crede că alte crize, fie că vor fi de natură biologică, nucleară, chimicală sau chiar cibernetică se vor mai produce.

Oamenii nu știu atât de multe pe cât cred că știu. Pandemii mai rele decât cea din 2020 pot să apară în viitor. (Problema este aceea că - n.r.) omenirea are un mod îngrozitor pentru a se pregăti pentru astfel de evenimente”, a mai spus Buffet.

Potrivit acestuia, oamenii nu sunt capabili să înțeleagă cât de rapid se pot produce astfel de crize, că pot avea efecte diverse, greu de anticipat și de gestionat.

Pandemia a avut efecte complet diferite, lovind puternic micile afaceri, în timp ce marile companii s-au descurcat rezonabil”, a mai spus el.

Totodată, Warren Buffet a explicat impactul pandemiei dând exemplu evoluției propriilor afaceri în această perioadă, afirmând că el și partenerul lui de afaceri, Charlie Munger, vicepreședintele Berkshire Hathway, au fost „incredibil de norocoși” din mai multe puncte de vedere de-a lungul timpului, dar perioada marcată de pandemia de COVID-19 a fost cea mai norocoasă pentru ei.

Warren Buffet a mai spus că „va fi interesant de urmărit cum va reuși omenirea să se îndrepte, astfel încât să se bucure de o viață liniștită în următorii 50, 100 sau 200 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri