Taxa de trecere prin canalul Suez a fost majorata, in medie, cu 3%, pentru toate navele, au informat reprezentantii Autoritatii Canalului Suez (ACS).

Potrivit directorului pentru relatiile publice al ACS, Mohammed Moussa, majorarea a intrat in vigoare la miezul noptii intre sambata si duminica, asa cum anuntasera autoritatile in decembrie 2006, potrivit NewsIn. Acesta crestere a taxei este de 1,14% pentru navele de pasageri, de 3,5% pentru cele de tip cargo, 3,73% pentru petroliere si de 2,84% pentru alte tipuri de nave, printre care si cele militare.

ACS, care opereaza canalul dupa nationalizarea acestuia de catre presedintele egiptean Gamal Abdel Nasser in 1956, a mai aplicat o majorare de 3% in martie 2006. Cea mai recenta crestere a taxelor a permis autoritatii care administreaza canalul sa obtina venituri de 3,82 miliarde de dolari in 2006 fata de 3,4 miliarde de dolari in anul precedent.

Aceasta suma ar trebui sa fie majorata, deoarece se prognozeaza o crestere a traficului general de 7,5%, intr-o mare parte pentru India si China. Aproximativ 7,5% din traficul mondial se efectueaza, in prezent, prin canalul Suez.

Egiptul poarta negocieri cu China pentru a obtine trecerea a aproape 100% din exporturile chinezesti catre Europa prin canalul Suez, fata de 60% in prezent, in schimbul unor taxe de tranzit scazute. Inaugurat in 1869, canalul Suez este a treia sursa de valuta a Egiptului, dupa turism si transferurile de bani ale emigratilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Primul stat care a înlocuit un barista cu un robot
Setari Cookie-uri