Companiile de telecomunicatii AT&T, Qwest si Verizon au castigat cel mai mare buget de telecomunicatii al guvernului Statele Unite, pentru urmatorii 10 ani, care este estimat la 20 de miliarde de dolari.

La licitatia organizata de administratia americana a serviciilor generale, General Services Administration (GSA), au participat patru companii. Sprint Nextel, care a lucrat pentru guvernul american timp de 18 ani, nu a fost inclusa in intelegere, informeaza NewsIn, citand Reuters. Reprezentantii Sprint Nextel au anuntat ca se vor intalni saptamana viitoare cu GSA si vor decide daca vor protesta sau nu impotriva deciziei.

Intelegerea cu GSA va permite celor trei companii sa vanda servicii de telefonie si internet catre 135 de agentii federale, printre care departamentele de aparare si trezorerie. Cheltuielile in telecomunicatii ale agentiilor guvernamentale americane vor putea creste pana la cel mult 48 de miliarde de dolari, potrivit contractului semnat de GSA cu cele trei companii de telecomunicatii.

Companiile care au participat la licitatie, potrivit Reuters, au investit mai multe milioane de dolari in ultimii ani in incercarea a obtine contractul, iar pentru pregatirea ofertelor s-au ocupat mii de angajati. Sprint Nextel este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din lume si are peste 53 de milioane de abonati. in 2006, compania a inregistrat venituri totale de peste 43 de miliarde de dolari.

Compania AT&T este cel mai mare operator de servicii de telefonie si internet DSL (Digital Subscriber Line - transmisie digitala de date) din Statele Unite. in 2006, societatea a inregistrat venituri totale de peste 63 de miliarde de dolari si un profit net de 7,3 miliarde de dolari.

Qwest este o companie americana de servicii locale de comunicatii, care activeaza in 14 state din vestul Statelor Unite. in 2006, compania a obtinut venituri totale de aproape 14 miliarde de dolari.

Verizon este una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii si internet broadband (banda larga) din Statele Unite. in 2006, societatea a inregistrat venituri totale de peste 88 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Angela Merkel: Suntem încă la începutul pandemiei
Setari Cookie-uri