Un nou val de cazuri de coronavirus ar putea lovi curând Europa din cauza tulpinii Delta, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), iar scăderea numărului de noi infectării, în regiune, pare a se fi sfârșit.

”Cele 10 săptămâni consecutive de scădere a numărului nou de infectări cu Covid-19, în 53 de țări din Europa aflate sub monitorizarea OMS, se apropie de sfârșit”, a avertizat într-o conferință de presă Hans Kluge, director regional pentru Europa al OMS.

Săptămâna trecută numărul de noi cazuri a crescut cu 10% pe fondul relaxării restricțiilor anticovid, a intensificării călătoriiilor și reuniunilor, a mai adăugat oficialul OMS.

Creșterea numărului de noi cazuri vine pe fondul evoluției rapide cauzate de varianta Delta a virusului asupra căreia OMS a avertizat încă din luna mai.

Milioane de persoane sunt încă nevaccinate în Europa a avertizat Kluge, deși protecție împotriva virusului, inclusiv a acestei noi variante poate fi oferită prin vaccinuri, mai ales dacă sunt administrate ambele doze. De asemenea, acesta a reiterat ceea ce este deja știut și anume că, varianta Delta este mult mai transmisibilă decât varianta inițială, Alfa.

”Tulpina Delta o înlocuiește pe cea inițială rapid, ceea ce se transpune în creșterea numărului de decese și spitalizări”, a spus Kluge. El a adăugat că varianta Delta va domina în Europa până în luna august, potrivit CNBC.

Astfel, 63% din oameni așteaptă încă prima doză a vaccinului, în timp ce restricțiile se așteaptă să fie ridicate până luna viitoare. Marea Britanie, de exemplu, care are un nivel crescut al vaccinării, dar și un număr mare de infectări cu tulpina Delta, plănuiește să ridice restricțiile pe 19 iulie, potrivit reprezentantului OMS.

”Dacă nu rămânem disciplinați, mai ales că sunt mai puține restricții de respectat, vom avea un nou val de infectări în Europa”, a avertizat Kluge invitând populația să se vaccineze cu ambele doze, pentru mai multă eficiență în fața tulpinii Delta.

Deși s-au făcut eforturi pentru a limita călătoriile în și din zonele cu risc crescut de contactare a tulpinii Delta, numărul de cazuri noi este în creștere în Europa, din cauza acestei variante Covid-19.

După Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Portugalia și Rusia se confruntă cu creșterea numărului de cazuri de infectări Covid, cauzate de tulpina Delta, cu precădere în rândul tinerilor, a celor nevaccinați sau a celor care încă nu au primit a doua doză.

Turneul de fotbal UEFA 2020, care se desfășoară pe întreg teritorul continentului eurpean nu a ajuta la prevenirea răspândirii noii și mult mai contagioasei variante Delta, întrucât mulțimile se adună la meciurile disputate în cadrul competiției sportive.

Sursa foto: By Dimitris Barletis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri