Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a promis Republicii Belarus sprijin împotriva presiunii sancţiunilor occidentale, informează dpa.

"Vom continua să oferim asistenţă sub toate aspectele poporului-frate belarus, chiar şi în actuala, deloc uşoară, situaţie internă", a spus Putin în timpul unui forum regional, conform Agerpres.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a participat de asemenea la sesiunea plenară, în format video.

Sancţiunile impuse recent de UE au afectat atât economia belarusă, cât şi viaţa oamenilor obişnuiţi, a criticat Vladimir Putin.

UE a impus ample sancţiuni economice după aterizarea forţată a unui avion de pasageri european la Minsk şi arestarea unui opozant critic la adresa guvernului belarus. Scopul sancţiunilor este de a slăbi regimul Lukaşenko.

Activişti ai opoziţiei belaruse condusă de Svetlana Tihanovskaia, în prezent refugiată în Lituania, au salutat la rândul lor sancţiunile.

Slăbită economic, Belarus depinde în prezent de injecţii financiare din Rusia.

Ca răspuns la sancţiuni, Belarus s-a retras la începutul acestei săptămâni din programul Parteneriatul Estic al UE. De asemenea, Institutului cultural german Goethe şi Serviciului German pentru Schimburi Academice li s-a cerut să-şi suspende activitatea în această fostă republică sovietică.

"Regretăm foarte mult decizia guvernului belarus şi sperăm să ne putem continua activitatea în Belarus în curând", a declarat secretarul general al Institutului Goethe, Johannes Ebert. "Instituţia a fost activă la Minsk timp de 27 de ani. Acesta este un eveniment singular pentru Institutul Goethe, care este liber să-şi desfăşoare activitatea prin cele 157 de institute în întreaga lume", a spus Ebert.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri