UE acţionează împotriva poluării cu plastic iar începând cu 3 iulie 2021, farfuriile, tacâmurile, paiele, tijele pentru baloane şi beţişoarele pentru urechi realizate din plastic de unică folosinţă nu mai pot fi introduse pe pieţele statelor membre ale UE, a anunţat Comisia Europeană.

Totodată, aceeaşi măsură se aplică şi în privinţa cănilor, a recipientelor pentru alimente şi băuturi realizate din polistiren expandat, precum şi tuturor produselor din plastic oxo-degradabil, conform Agerpres.ro.

Produsele din plastic de unică folosinţă sunt fabricate integral sau parţial din plastic şi, de obicei, au scopul de a fi utilizate doar o singură dată sau pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a fi aruncate. Conform noilor reglementări, sunt interzise anumite produse din plastic care se pot arunca şi pentru care există alternative. De asemenea, sunt introduse măsuri specifice pentru a reduce utilizarea anumitor produse.

Mai mult de 80% din deşeurile marine sunt materiale plastice. Plasticul se acumulează în mări, oceane şi pe plajele din UE şi din întreaga lume. Reziduurile din plastic se găsesc în corpul speciilor marine - cum ar fi broaştele ţestoase de mare, focile, balenele şi păsările - dar şi în organismele peştilor şi crustaceelor şi, prin urmare, în lanţul alimentar uman.

Deşi materialele plastice reprezintă un material convenabil, util şi evaluabil, acestea trebuie să fie mai bine utilizate, reutilizate şi reciclate.

Impactul economic al materialelor plastice, atunci când acestea sunt aruncate, include nu doar valoarea economică pierdută a materialului, ci şi costurile aferente curăţării şi pierderi pentru turism, industria pescuitului şi a transportului maritim, informează Comisia Europeană.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri