Un proiect foarte interesant și care a prins rapid popularitate în rândul locuitorilor a două orașe din Europa, Lublin din Polonia și Vilnius, capitala Lituaniei.

De ceva timp și-a făcut loc un portal între cele două orașe și locuitorii lor, care vin în fiecare zi să-i salute pe ceilalți care se uită prin el, relatează BBC. Da, este vorba despre un portal virtual, care leagă cele două orașe prin intermediul unei transmisiuni video live, dar efectele conexiunii se simt deja.

Oamenii vin în fiecare zi cu mesaje scrise pentru a le trasmite de cealaltă parte a portalului, polonezii și lituanienii salutându-se în timp real.

Proiectul a fost finanțat parțial și de către guvernul de la Vilnius și a apărut ca parte a unei competiții create pentru a promova turismul în oraș.

„Chiar arată ca un portal din filme. Este interesant, mai ales într-o perioadă cum este aceasta când este mai greu să călătorești. În acest fel poți călătorii și interacționa virtual”, a spus Alina Gaskina, locuitoare din Vilnius.

„Am simți o legătură reală între Lituania și Polonia, între oamenii care-și fac de fiecare date cu mâna sau care dansează”, a spus și Ewelina, din Lublin.

Designerii portalului au ales să nu includă și componenta audio, dorind să încurajeze și mai mult comunicarea vizuală, oamenii folosindu-se de cel mai vechi mod de comunicare al său, limbajul corpului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri