Europenii sunt de părere că schimbările climatice cu care omenirea se confruntă în prezent sunt cele care îi îngrijorează cel mai mult, arată datele unui sondaj Eurobarometru. Cu toate acestea, pentru români, cele mai presante probleme rămân sărăcia și bolile de care trebuie să se ferească.

Europenii cred că schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent. Mai mult de 9 din 10 respondenți consideră că schimbările climatice sunt o problemă gravă (93 %), iar aproape 8 din 10 (78 %) - că este o problemă foarte gravă. Atunci când li s-a cerut să spună care este problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent la scară planetară, peste un sfert (29 %) dintre respondenți au indicat fie schimbările climatice (18 %), fie deteriorarea mediului natural (7 %), fie problemele de sănătate legate de poluare (4%), se arată într-un sondaj Eurobarometru, publicat pe pagina oficială a Comisiei Europene.

În ceea ce privește politicile care pot fi adoptate pentru a remedia această problemă, 9 din 10 europeni (90 %) sunt de părere că emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui reduse la minimum, iar celelalte tipuri de emisii ar trebui compensate astfel încât Europa să poată deveni neutră din punct de vedere al climei până în 2050.

Aproape 9 din 10 europeni (87 %) consideră că este important ca UE să stabilească ținte ambițioase în ceea ce privește sporirea utilizării energiei din surse regenerabile și același procent crede că e important ca UE să acorde sprijin țărilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice.

Românii nu cred că schimbările climatice sunt cele mai grave probleme

Schimbările climatice sunt cea mai menționată neliniște de către respondenții din opt state UE: Suedia (43%), Danemarca (35%) și Olanda (34%). La polul opus se află opiniile respondenților din Bulgaria (5%), România (7%) și Italia (7%), acolo unde teama legată de schimbările climatice este una extrem de mică, sub media UE (de 18%).

poluare romani

Sursa foto: captură/europa.eu

Cele mai grave probleme identificate de români sunt:

  • răspândirea infecțiilor (23%)
  • sărăcia și foametea (19%)
  • situația economică (17%)

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri