Orașul Fort Lauderdale, din Florida vrea să încheie un acord cu The Boring Company, afacerea lui Elon Musk, pentru a construi un tunel între centrul orașului și plajă, scrie CNN.

Compania Boring ar oferi plimbări cu mașina Tesla sutelor de oameni pe zi pentru 5-8 dolari de persoană, în timp ce o călătorie similară într-un Uber ar costa aproximativ 10 dolari.

„Acesta ar putea fi un mod cu adevărat inovator de a reduce traficul”, a declarat primarul Dean Trantalis. El a spus că alte firme vor avea 45 de zile pentru a depune propuneri similare.

Proiectul va fi denumit „Bucla Las Olas”, o referință la un drum local care face legătura cu plaja. Compania Boring oferă un sistem de tranzit numit Loop, în care oamenii din Tesla sunt conduși de la stație la stație în tuneluri. Primul său proiect a fost lansat luna trecută la Las Vegas Convention Center și are în plan extinderea sistemului prin mai multe locuri din Las Vegas.

Dar Loop a atras critici și din partea transportatorilor, care spun că utilizarea mașinilor ca mod de transport public face o utilizare ineficientă a tunelului, care ar putea transporta mult mai mulți oameni cu trenul sau autobuzul.

Dacă Boring Company transportă sute de pasageri pe zi, așa cum a mai spus Trantalis, ar fi mai puțini călători decât aproximativ jumătate din fiecare dintre liniile de autobuz Broward County Transit, care operează în Fort Lauderdale.

Guvernul local prevede Loop Las Olas ca o modalitate de a atenua stresul parcării la plaja. Șoferii vor putea parca mașina în stația de tren din centrul orașului Brightline, care oferă servicii feroviare interurbane în jurul Floridei, și apoi pot merge cu o mașină Tesla la plajă. Încă nu se știe exact când va fi lansat planul Boring Company.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri