Emmanuel Macron a anunţat o serie de măsuri pentru a-i încuraja puternic pe francezi să se vaccineze, în special generalizarea permisului sanitar şi obligaţia de vaccinare pentru personalul de îngrijire, cu scopul de a stăvili răspândirea variantei Delta.

"Trebuie să ne îndreptăm spre vaccinarea tuturor francezilor", a spus şeful statului într-un discurs detaliind măsurile luate hotărâte pentru atenuarea efectelor celui de-al patrulea val al COVID-19, potrivit Agerpres.

Sursa Video: Emmanuel Macron/ Facebook

Macron a anunțat impunerea vaccinării obligatorii "pentru personalul medical şi auxiliar din spitale, clinici, case de bătrâni şi unităţi pentru persoane cu dizabilităţi, pentru toţi profesioniştii sau voluntarii care lucrează în contact cu persoanele în vârstă sau fragile, inclusiv la domiciliu".

Doar 40% din personalul căminelor de bătrâni s-ar fi vaccinat, potrivit consiliului ştiinţific, care ghidează guvernul francez.

Aceste persoane vor avea termen până la 15 septembrie să se conformeze.

"Din 15 septembrie, dacă eşti îngrijitor şi nu eşti vaccinat, nu vei mai putea lucra şi nu vei mai fi plătit", a declarat ministrul sănătăţii, Olivier Véran, la televiziunea LCI.

Obligativitatea permisului de vaccinare în Franța

Francezii profită de câteva zile de ridicarea completă a restricţiilor şi au început să frecventeze baruri, restaurante, muzee, închise de mult timp din perioada valului întâi al pandemiei. O întreagă parte a vieţii economice şi sociale a ţării este pe cale de a fi relansată.

"Permisul sanitar se va aplica în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum şi în spitale, case de bătrâni, unităţi medico-sociale, dar şi în avioane, trenuri şi autocare pentru călătorii lungi, şi numai cei vaccinaţi şi persoanele testate negativ vor avea acces la acele locuri", a declarat Emmanuel Macron, care a adăugat că va fi impus în circa zece zile şi pentru locurile de agrement şi cultură, cum ar fi cinematografele de exemplu.

Emmanuel Macron a mai declarat că se aşteaptă la creştere economică de 6% în 2021.

Franţa ia aceste măsuri pentru a încerca să oprească răspândirea rapidă a variantei Delta.

"În Franţa, situaţia este deocamdată sub control, dacă nu acţionăm de astăzi numărul cazurilor va continua să crească puternic şi va duce inevitabil la spitalizări în creştere începând cu luna august", a avertizat preşedintele Emmanuel Macron.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri