Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut un control al laboratoarelor unde au fost identificate primele cazuri de Covid-19 în China, în continuarea anchetei cu privire la originile pandemiei.

Potrivit OMS, trebuie făcute studii ori luate măsuri în cinci domenii principale, acestea incluzând "controale ale laboratoarelor şi institutelor de cercetare active în regiunea unde au fost identificate primele cazuri umane în decembrie 2019", a indicat într-o reuniune vineri cu reprezentanţii statelor membre directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie Agerpres.ro.

Din ce în ce mai multe studii

De asemenea, OMS are în vedere efectuarea de "studii integrate cu privire la oameni, animale sălbatice, animale din captivitate şi din crescătorii şi la mediu", precum şi "studii care să dea prioritate zonelor geografice unde a fost semnalată cel mai devreme circulaţia SARS-CoV-2 şi zonelor limitrofe unde s-a constatat o prevalenţă puternică a coronavirusului legat de SRAS (SARSr-CoV) în rezervoare non-umane".

Organizaţia cere totodată "studii cu privire la pieţele de animale din Wuhan şi împrejurimi" şi "lucrări suplimentare de epidemiologie şi epidemiologie moleculară asupra primelor secvenţe ale virusului".

"Ne aşteptăm din partea Chinei să susţină această nouă fază a procesului ştiinţific punând la dispoziţie toate datele pertinente, în mod transparent, şi de asemenea ne aşteptăm de la toate statele membre să susţină procesul ştiinţific abţinându-se de la politizarea lui", a adăugat directorul OMS.

Organizaţia internaţională cu sediul la Geneva se confruntă cu o presiune crescândă pentru organizarea unei noi anchete aprofundate asupra originilor pandemiei de COVID-19. Concluziile unei anchete comune întreprinse în China la începutul anului de către cercetători chinezi şi o echipă selecţionată de OMS nu a făcut lumină în acest sens.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri