Două vaze mari cu mingi de fotbal stau la intrarea în biserica maradoniană din Mexic, alături de o imagine a lui Diego Maradona, purtând o pălărie charro. Interiorul bisericii îi întâmpină pe ”credincioși” cu poze din copilăria lui Maradona, dar și de la întâlnirea lui cu Fidel Castro sau Papa Francis.

Biserica din centrul mexican Puebla, care s-a deschis pe 7 iulie, sărbătorește „religia” creată în Argentina în 1998 de admiratorii fotbalist Maradona, scrie gulfnews.com.

Cultura maradoniană a câștigat mai mult de jumătate de milion de fani de-a lungul timpului, în mai multe țări.

"Mama și tata, care sunt catolici, spun că este o nebunie", a spus Andrea Hern, unul dintre susținători.

Marcelo Buchet, cel care a deschis biserica, spune că acesta este ”un loc în care putem vorbi despre fotbal”.

”Nu este ca în celelalte biserici, unde stai și asculți. Aici ai parte de mai multe lucruri, iar oamenii vin fericiți. Am văzut oameni plângând în fața pozelor cu el, ceea ce mă face să mă simt bine că nu sunt singurul nebun”, a adăugat Buchet.

Maradona, care a murit în noiembrie 2020, la scurt timp după ce a împlinit 60 de ani, a obținut gloria fotbalului după ce a câștigat Cupa Mondială din Mexic din 1986, care l-a încoronat drept unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri