Erste Bank AG a finalizat achizitia a 100% din actiunile grupului Diners Club Adriatic din Croatia, una dintre cele mai mari companii din Croatia specializate in emiterea de carti de credit, pentru suma totala de 149,6 milioane euro
Aceasta achizitie va genera sinergii substantiale in cadrul sectorului finantelor de consum si va majora baza de venit provenit din comisioane al Erste Bank, care controleaza cel mai mare grup financiar din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR). impreuna, divizia de carduri de credit a Erste Bank si DCA va numara peste un milion de carduri de credit si debit.

In sectorul cartilor de credit, Erste Bank Croatia and DCA vor avea peste 500.000 de carduri, reprezentand o cota de piata de 32%, potrivit datelor citate de NewsIn. Cu ocazia sedintei generale a consiliului de administratie al DCA au fost alesi o serie de noi membri.

Actualul presedinte adjunct al Erste Bank Croatia, Tomislav Vuic a fost numit presedinte al consiliului de supraveghere iar directorul financiar al Erste Bank, Peter Kisbenedek a fost numit adjunctul sau. Pe langa adaugarea unui numar suplimentare de 140.000 de clienti, clientela Erste Bank din Croatia se va majora cu aproximativ 740.000 de persoane, ducand la o crestere substantiala a oportunitatilor de vanzari, spune comunicatul Erste Bank.

DCA a fost infiintata in 1969, fiind primul grup croat specializat in carduri de credit. DCA este a doua companie din Croatia specializata in carduri de credit, cu o cota de piata de 28,9% si aproximativ 450.000 de carduri emise.

Incepand cu 31 decembrie 2006, DCA a anuntat venituri anuale de aproximativ 44,2 milioane euro, profit net de 6,8 milioane euro, capital de 32 milioane euro si active totale de 165,7 milioane euro.

Banca ungara OTP anuntase in cursul lunii septembrie 2006 ca intentioneaza sa achizitioneze grupul DCA, pentru suma de 100 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri