Gazprom planuieste sa devina in viitor cea mai mare companie energetica a lumii, a anuntat directorul general al diviziei de export a companiei, Alexander Medvedev. "Pentru noi nu este destul sa controlam 25% din consumul mondial de gaze naturale. Vrem sa devenim cea mai mare companie energetica a lumii", a declarat acesta, pentru Ria Novosti. Pentru a atinge acest obiectiv, Gazprom isi diversifica activitatile in sectorul productiei si rafinarii de petrol precum si in cel al productie de electricitate, a mai declarat Medvedev.

Oficialul rus a precizat ca "acest obiectiv este dificial avand in vedere ca in Rusia pretul (la gaze naturale) este stabilit de stat". Acest lucru va deveni mult mai facil incepand cu anul 2011, cand se estimeaza ca preturile la gaze naturale pe piata interna vor ajunge la nivelele practicate pe piata mondiala.

seful diviziei Gazexport a declarat ca in 2006 Gazprom a exportat 151,5 miliarde metri cubi de gaze naturale in 22 de state, inregistrand castiguri de 37,2 miliarde dolari. in 2005, veniturile provenite din exporturi s-au ridicat la 18,4 miliarde dolari.

Medvedev a adaugat ca Gazprom conlucreaza cu clientii sai conform prevederilor contractelor pe termen lung semnate, avand drept scop furnizare de energie direct clientilor din Europa si Asia Pacific. Oficialul rus a precizat ca Gazprom a semnat deja contracte de furnizare directa cu Italia, Franta si Marea Britanie.

Medvedev a mai spus potrivit NewsIn, ca prin participarea la proiectul Sakhalin-2 din extremul orient rus, Gazprom va putea deveni cel mai important actor de pe piata productiei si distributiei de gaze naturale lichefiate chiar incepand cu acest an.

Grupul Gazprom, care detine monopol al extractiei si productiei rusesti de gaze naturale, este cea mai mare companie producatoare de gaze naturale din lume, cu o valoare pe piata de 300 de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri