Începând cu 24 iulie, pentru a intra în unităţile de alimentaţie publică din localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19 din regiunea spaniolă Galicia este necesar un aşa-numit ''paşaport covid'', măsură ce se aplică pentru prima dată în Spania după ce alte ţări europene au adoptat-o în diferite circumstanţe.

Documentul poate fi un certificat de vaccinare împotriva virusului, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe.

O altă regiune spaniolă, arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic, care este una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării, va aplica aceeaşi măsură începând de lunea viitoare, în cazul său şi în spaţiile sportive şi culturale închise şi pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii, potrivit Agerpres.ro.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

Alte ţări din Europa solicită deja astfel de documente, cum ar fi Portugalia, Franţa şi Grecia, sau plănuiesc să o facă în viitorul apropiat, cum este cazul Irlandei şi Belgiei, în diferite sectoare, inclusiv, în industria hotelieră şi de catering, cinematografe şi teatre, săli de sport şi centre comerciale.

Spania se află într-o situaţie de risc extrem de mare de îmbolnăvire, cu o incidenţă de 677 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, mai mult decât dublul celor 250 care marchează acest nivel de risc, şi care este deosebit de ridicat în rândul tinerilor, cu până la 1.883 de cazuri pozitive în rândul celor cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, cu 81.221 de decese şi 4.280.429 de infecţii cumulate de la începutul pandemiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri