Jacek Olczak, CEO-ul unuia dintre cei mai importanți producători de țigarete din lume, Philip Morris International, spune că țigările ar trebui interzise, iar în următorii 10 ani mai multe țări ar putea lua decizii în această direcție.

Acesta chiar a cerut guvernului britanic să interzică prin lege fumatul, în încercarea companiei de a renunța la țigaretele clasice.

Olczak a făcut o comparație cu mașinile pe carburanți, pe care guvernul britanic vrea să le interzică prin lege în următoarea decadă, relatează Business Insider.

Putem vedea o lume în care să nu mai existe țigarete. Și cu cât se va întâmpla mai devreme, cu atât mai bine pentru toată lumea. Cu setul de reglementări și informații corecte acest lucru ar putea fi posibil în următorii 10 ani în unele țări. Putem rezolva problema (fumatului - n.r.) o dată pentru totdeauna”, a declarat CEO-ul Philip Morris International

Grupurile de activiști anti-fumat din Marea Britanie spun că este doar o „perdea de fum”, deoarece, în timp ce se poziționează ca susținători ai campaniilor de renunțare la fumat,continuă să vândă aceste produse pe piață.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, fumatul ucide anual peste 80 de milioane de persoane.

Philip Morris International este o entitate separată de Philip Morris SUA, de care s-a desprins în 2008, aparținând în prezent grupului Altria.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri