Una dintre cele mai mari companii producătoare de țigări din lume spune că vede canabisul ca parte a viitorului său, încercând să se îndepărteze de vânzarea țigărilor tradiționale.

Jack Bowles, șeful British American Tobacco, a declarat că vaparea canabidiolului (CBD) face parte din viitor, dar provocarea a fost „încurajarea oamenilor să treacă” la produse mai sănătoase, relatează BBC.

Oficialul companiei a mai a spus acest lucru și în condițiile în care mai mult de o treime din veniturile BAT din Marea Britanie provin acum din vapare, iar în prezent testează un nou produs pe piața britanică, CBD vape, în Manchester.

Potrivit rezultatelor financiare înregistrat în primul semestru al acestui an, BAT a înregistrat o creștere de 8,1% a veniturilor, la aproximativ 12,18 miliarde de lire sterline.

Compania a înregistrat, de asemenea, cel mai rapid câștig la clienții noi, utilizatorii de produse necombustibile, adică utilizatori de dispozitive de vapat. Nu numărul aceastor au crescut cu 2,6 milioane la 16,1 milioane.

Bowles a mai declarat în cadrul unei emisiuni de la BBC Radio 4 că firma încearcă să „accelereze” transformarea prin „reducerea impactului asupra sănătății” al afacerii sale.

În martie, gigantul din industria tutunului a luat o achiziționat o participație de 20% în cadrul producătorul canadian de canabis medical Organigram și a semnat un acord pentru a cerceta o nouă gamă de produse de canabis pentru adulți, axată inițial pe CBD.

"Pe măsură ce ne gândim la portofoliul nostru pentru viitor, cu siguranță dincolo de produsele cu nicotină sunt interesante pentru noi ca un alt val de creștere viitoare", a conchis Bowles.

În urmă cu doar câteva zile, un alt mare producător de țigări a făcut o declarație controversată. CEO-ul Philip Morris International a spus că țigările ar trebui interzise în următorii 10 ani, tot în contextul în care compania se concentrează tot mai mult de dispozitivele electronice.

Sursa foto: The Motley Fool

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri