Cele trei subsidiare din Bulgaria ale grupului financiar-bancar italian UniCredit vor fuziona luna aceasta, a spus potrivit NewsIn, directorul executiv al Bulbank, Levon Hamoartzoumian.

Bulbank este cea mai mare dintre cele trei subsidiare ale UniCredit din aceasta tara. Celelalte doua sunt HVB Bank Biochim si Hebros Bank, care au fost detinute anterior de grupul bancar german HVB, cumparat in 2005 de UniCredit.

Cele trei banci vor fuziona saptamana viitoare platformele lor informatice, iar acest lucru va schimba codurile IBAN ale clientilor bancilor, dar va permite grupului sa ofere o gama mai larga de produse.

Noua entitate bancara creata prin fuziune se va numi UniCredit Bulbank si va fi cea mai mare banca din Bulgaria, cu active in valoare de opt miliarde leva, adica un sfert din totalul activelor din sistemul bancar din Bulgaria. UniCredit Bulbank va avea peste 300 de filiale si peste un milion de clienti.

Cele trei banci au raportat un profit net total de 134,8 milioane leva in 2006 si un protofoliu combinat de credite de 4,24 miliarde leva, spune Sofia News.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cine sunt sefii celor mai importante burse din Europa
Setari Cookie-uri