Deși sunt multe voci care spun că Grecia ar putea înregistra până la 10.000 de cazuri noi pe zi în acest nou val al pandemiei, unii experți în sănătate publică estimează că vârful a putea fi atins în prima jumătate a lunii august.

Săptămâna trecută, rata de creștere a răspândirii cazurilor a înregistrat un plus de 12%, iar infectările raportate zilnic s-au dublat. Acest trend i-a făcut pe experți să își reconsidere statisticile.

Mai exact, potrivit celor mai recente calcule, efectuate de Dimosthenis Sarigiannis, profesor la Environmental Engineering la Universitatea Aristotel din Thessalonik, cel de-al patrulea val își va atinge vârful în jurul datelor 10-12 august, cu o medie zilnică de 3.400 de noi cazuri, scrie KeepTalkingGreece.com.

Însă, Sarigiannis a precizat că de la jumătatea lunii august, cursul pandemiei va decurge în funcție de campania de vaccinare.

”Dacă atingem rata de vaccinare necesară, vom ajunge la un echilibru, după care vom vedea o scădere. Dacă rămânem la ritmul actual, înseamnă că echilibrul va fi dat de aceste 3.400 de cazuri pe zi, până la final de august, după care ar urma o ușoară creștere din toamnă”, a explicat Sarigiannis.

Sarigiannis a mai spus și că pandemia dă semne de încetinire în regiunea Attica, odată ce mulți dintre locuitori au plecat în vacanță. În acest sens, destinațiile turistice cunosc o creștere a numărului de infectări.

Creșterea cazurilor din ultimele săptămâni a coincis, de asemenea, cu o creștere a testelor din cauza inspecțiilor mai stricte de către autoritățile sanitare, dar și din cauza politicii de testare obligatorie a pasagerilor înainte de îmbarcarea feriboturilor și a avioanelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri