Comitetul naţional electoral al Ungariei (NVB) a aprobat cele cinci întrebări pe care guvernul condus de Vikor Orban le va include într-un referendum pe tema protejării copiilor, în urma adoptării legii care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli, lege care a creat un nou motiv de dispută între guvernul ungar şi responsabilii europeni.

Viktor Orban a anunţat la începutul acestei luni că a decis să iniţieze un referendum cu scopul de a apăra noua lege de protejare a copiilor în faţa ''atacurilor'' Bruxellesului, relatează agenţia MTI.

Participanţii la referendum vor fi întrebaţi dacă susţin desfăşurarea cursurilor de orientare sexuală pentru copii în sistemul public de învăţământ fără consimţământul părinţilor, dacă susţin promovarea tratamentelor de schimbare de gen pentru minori şi - într-o întrebare separată - ca procedurile medicale de schimbare a genului să fie accesibile minorilor.

Ultimele două întrebări privesc prezentarea fără restricţii a conţinuturilor media ce influenţează orientarea sexuală a copiilor şi a conţinuturilor referitoare la schimbarea de gen.

Noua lege ungară care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli prevede că ''pornografia şi conţinuturile ce reprezintă sexualitatea sau promovează devierea de la identitatea de gen, schimbarea de sex şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârste sub 18 ani''.

Legea a fost criticată de lideri vest-europeni şi de Comisia Europeană, a cărei preşedintă Ursula von der Leyen a descris-o drept o ''ruşine''. În replică, Viktor Orban a declarat că această lege nu va afecta drepturile persoanelor LGBT, întrucât ea ''nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor'', şi a acuzat Parlamentul European şi Comisia Europeană că vor ''ca noi (Ungaria) să lăsăm activiştii şi organizaţiile LGBTQ în şcoli şi grădiniţe''.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri