Un safir albastru cu o greutate de aproximativ 80 de kilograme a fost descoperit vineri într-o mină din localitatea Rakwana, situată în districtul Ratnapura din Sri Lanka, informează agenţia Xinhua care citează relatări din media locale.

Proprietarul minei, Earl Gunasekara, a declarat că piatra preţioasă urmează să fie scoasă la licitaţie în China, precizând că aceasta a fost predată Autorităţii Naţionale pentru Pietre Preţioase şi Bijuterii, potrivit News First, preluat de Agerpres.

Piatra preţioasă are o valoare de aproximativ 50 de milioane de dolari americani, a indicat proprietarul după finalizarea unei evaluări.

Autoritatea de profil l-a informat pe proprietar că piatra albastră ar putea avea 3.000 de carate după tăiere.

La începutul acestei săptămâni, autorităţile srilankeze au anunţat descoperirea celui mai mare filon de safire stelate din lume, în curtea casei unui negustor de pietre preţioase, în timpul unor lucrări de amenajare a unei fântâni. Filonul a fost evaluat la peste 100 de milioane de dolari americani. Autorităţile au declarat că şi acesta ar urma să fie scos la vânzare, în cadrul unei licitaţii internaţionale, în China, în noiembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri